Direktsänd virtuell grillfest

Pressmeddelande
den 5 juli 2006

Idag klockan 16 kommer man kunna höra en grillfest, direktsänd i radio. Men det är ingen liten grillfest det handlar om, den pågår i flera olika städer samtidigt och virtuellt via internet.

Vem som helst som lyssnar kan tända sin grill och delta i sändningarna på flera olika sätt, via telefon, sms, msn, skicka in sina mms-bilder från mobilen eller maila. Dessutom kommer foton från den stora grillfesten publiceras löpande via en blogg.

Innitiativtagare till denna grillfest är ungradio, som driver projektet ungradio|sommar06 i Jönköping och riksförbundet Tech Group, som har ett kultur och mediaprojekt i Växjö. Från början handlade det om att göra ett utbyte där deltagarna från de båda städerna skulle byta roller under en dag, men det hela resulterade i en gemensam virtuell grillfest som direktsänds i radio.

Efter hand har även Pite FM, studentradio i piteå och Radio AF, studentradion i Lund anmält intresse att delta i sändningarna på olika sätt. Exakt hur får man reda på om man lyssnar. Det är grilltider och det är dags att det märks i radio. Vi kommer bjuda på grilltips, recept, tävlingar och annat smått och gått. Vi hoppas kunna förmedla en sommrig grillkänsla till alla lyssnare och deltagare i grillfesten.

Deltagarna i de olika projekten är ovetande om exakt vad som kommer att hända under dagen. Sex deltagare från Jönköping satte sig på ett tåg tidigt tidigt i morse för att bege sig till en okänd ort och göra intervjuer, det var allt dom fick reda på. När de väl är på plats kommer de intervjua deltagare från Tech Groups projekt och efter det byta roller med dom för en dag. De intervjuade deltagarna från Växjö kommer skickas iväg till Jönköping för att delta i grillfesten därifrån.

Runt om i landet satsar kommuner pengar på att ungdomar ska ha något att göra på sina sommarlov. I Jönköping drivs till exempel projektet ungradio|sommar06 där femton ungdomar får vara med att sända radio. I Växjö är fyrtio ungdomar engagerade i ett projekt med inriktning på kultur och media via riksförbundet Tech Group.