Premiär för ung radiostation

Pressmeddelande
den 3 juli 2006

Idag startar en ny, het radiostation. Det är ungdomar från Jönköping som formar innehållet. Lyssna kan man göra via webben och dagtid även på 98.5 Mhz.

Femton ungdomar har genom feriepraktik fått möjlighet att jobba med radio på sina sommarlov. Bakom projektet står ungradio, en rikstäckande ideell förening som vill inspirera ungdomar till att sända radio. För att höra sändningarna surfar man in på www.ungradio.se dygnet runt, eller rattar in 98.5 vardagar mellan 12-20.

Lyssnar man på ungradio|sommar06 kommer man höra en somrig, ung radio med bland annat paneler, tävlingar, musikprogram med olika musikstilar, demoband och humor.

– Vi ska syssla en del med busringningar. Sen ska vi snacka lite om alla jobbiga och onödiga nyheter typ ”madelenes killes kompis har köpt nya hundgrejer”. Vi ska också försöka lösa lite ilandsproblem, säger Zackarias Malm som är med i redaktionen för humorprogrammet Spik i foten.

Idag har radions program premiär. Program sänds vardagar klockan 14-18. Övrig tid hörs musik som lyssnarna kan vara med och styra över via hemsidan eller mobilen. Under projektets gång kommer man även kunna se ungradio|sommar06 sända live från Vätterstranden. Första gången blir på onsdag.

För en vecka sen började arbetet med att forma radions innehåll. Fem olika redaktioner bildades, man började spåna idéer till program, jobba med marknadsföring och sätta sig in i hur det är att driva en radiostation. Studio är uppbyggd i ungdomslokalen Brunnen, på väster. Jönköpings Kommun och riksförbundet Tech Group är med och stödjer projektet.