Idag går 16 ungdomar Live i Jönköping

Pressmeddelande
den 20 juni 2007

Idag klockan 17.00 sänds premiären för projektet sommar07 i Radio Live. I tisdags startade feriepraktikprojektet där 16 ungdomar ska driva en radiostation under en månad. Bakom projektet står ungradio och Jönköpings Kommun.

I premiärsändningen får man reda på vad som kommer hända under projektet, vilka deltagarna är och två lokala artister. Banden som kommer spela är Everfold och Anton Ekelund och kommer uppträda direkt från Brunnen där studion är uppbyggd. Media är varmt välkommna för mingel och beskåda denna premiärsändning.

16 ungdomar mellan 16-20 år är deltagare i projektet. Fyra redaktioner har bildats som med start nästa vecka kommer ansvara för en två timmars livesändning två dagar i veckan. Ett programblock kommer vara mellan klockan 11-13 och ett mellan 14-16 tisdag – fredag fram till och med vecka 33.

Övrig tid på dygnet sänds musik som lyssnarna kan vara med och påverka via hemsidan. Lyssna kan man göra dygnet runt på www.radiolive.se och dagtid mellan klockan 10.00-20.00 även på 98,5 i Jönköping.

Radio Live är en radiostation under uppstart där ungdomar i Jönköping ges möjligheter att höras. Föreningen Radio Live bildades hösten 2006 efter förra årets sommarprojekt av engagerade deltagare. I år drivs projektet av ungradio och Jönköpings Kommun, men kommer sändas i Radio Live.

I slutet av projektet kommer livesändningar göras från Vätterfesten.

www.radiolive.se