Premiär för Radio Live

Pressmeddelande
den 20 juli 2007

På måndagen den 21/7 kommer ett gäng nervösa men dock så radiointresserade ungdomar sätta sig framför micken och sända ut Radio Lives sommarradio. Direkt ifrån fritidsgården Brunnen i Jönköping. Dessa ungdomar har fått ett annorlunda sommarjobb helt enkelt. Bakom idén till projektet står: Jönköpings Kommun, radiostationen Radio Live samt ungradio.

Men projektet har redan pågått i en veckas tid. Under denna tid, har ungdomarna fått lära känna sig själva och sina medarbetare. Dem har även fått testa på olika roller, som finns i radiosammanhang. Producent, tekniker, reportrar och programledare. Redan under första veckan har responsen från ungdomarna varit över förväntan.

På måndag klockan 14.00 är det dags, att släppa fram dessa ungdomar. Och låta dem göra sin röst hörd. Tablån är fullspäckad med diverse olika program, T.ex.Tänk Själv, ett program där dagens ungdomar ska tänka till, och diskutera en liten bit av verkligheten. Program som Live Humor och Kudden kommer även att sändas.

Anders Josefsson, ifrån ungradio säger såhär om projektet såhär långt:
– Detta skall bli jättekul! Det märks att ungdomarna är intresserade och framåtgående, säger Anders Josefsson som står som ansvarig utgivare för projektet.

– Inför premiären på måndag, så känns det både nervöst och spännande. Men det blir nog bättre när vi klarat av en bit av sändningen. Säger Karin Magnusson – en av 14 stycken deltagare i årets projekt!

Självklart ska du lyssna på sommarens hetaste radioarrangemang. Ungdomarna ifrån Jönköping och Brunnen hör du via nätet www.radiolive.se eller på frekvensen 98,5 i Jönköping – Vilket betyder att du kan ta med dig radioungdomarna till stranden, eller bara sitta och slappa med dem framför datorn. Varje tisdag – fredag ända fram till vecka 33. Då projektet avslutas med livesändningar ifrån Vätterfesten.