Lyssna – en helg om att höras

Lyssna – en helg om att höras

Pressmeddelande 2014 03 20

I garderober, i radiostudios, ute på stan och vid skrivbord producerar ungdomar radio på sin fritid och nu tycker ungradio att det är dags att lyfta upp dessa engagerade människor och samtidigt samla ihop gänget och hitta nya intresserade personer att höras ute i etern.

För första året är det nu på lördag dags för en radiohelg för unga radioproducenter på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Arrangör är den ideella föreningen ungradio, som i snart tio år hjälpt och stöttat ungdomar mellan 15-30 år som vill hålla på med radio.

Lyssna är inte bara ett unikt tillfälle för radioproducerande unga att knyta kontakter med andra likasinnade människor. Under helgen kommer också den som besöker Kulturhuset få möjligheten att lyssna och mingla med kända radioprofiler såsom Sanna Bråding, Christian Hedlund, Linda Myron och Sebastian Widman. Och förmodligen också lära sig en gnutta om hur man tar sig fram och vad man ska tänka på.

Det blir föreläsningar, workshops och glittrig gala. Givetvis kommer priser också att delas ut, priser till imponerande insatser och inspirerande förebilder i kategorierna programledare, intervjuare, medarbetare, rookie, radioprogram, radiostation och inspiratör. För underhållningen på galan står två nya stjärnskott. Peter Fransson från Jönköping kommer att underhålla med musik och gitarrspel och komikern Pelle Helgesson från Stockholm.

Allt det här för att hedra den unga radion och hålla den vid liv.

Mer information och program finns på ungradio.se/lyssna

Varmt välkomna!

För bokning av intervjuer och mer information, hör av er!

Anders Josefsson
Projektledare Lyssna
073-615 54 05

Projektet genomförs med stöd av

  • Ungdomsstyrelsen / Ung och Aktiv i Europa
  • Ung Media
  • Kulturens bildningsverksamhet
  • Stockholms stad