Frågor och svar

Vad är Lyssna?

Lyssna är en helg där radio av unga står i fokus. Målet är att inspirera, lyfta fram och lära ut hur radion kan bli ännu bättre.

Under helgen kommer flera föreläsningar genomföras av radioprofiler med stor erfarenhet och kunskap. Dessutom kommer det blir praktiska övningar i workshops.

Under galan på kvällen kommer priser delas ut för att lyfta fram bra radio som produceras av unga.

Lyssna arrangeras av ungradio tillsammans med Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, Ung Media och Kulturens Bildningsförbund. Stöd till projektet kommer bland annat från Ungdomsstyrelsens projektbidrag Ung och Aktiv i Europa.

Vad kostar det att vara med på Lyssna?

Som deltagare på Lyssna kan du välja på två olika avgifter. Den ena inkluderar enkelt boende mellan den 22-23 mars och om du inte behöver boende i Stockholm under helgen kan du välja den lägre avgiften.

 

I deltagaravgiften ingår föreläsningar, gala, möten och fika. Under helgen kommer det vara pauser för måltider och då väljer du själv vart du går och äter och bekostar det själv.

 

150.- Deltagaravgift
Avgift för medverkan under hela evenemanget.

50.- Inträde till galan
Enbart inträde till galan med prisutdelningar och underhållning. Inträde köps på plats vid dörren med kort.

 

150.- Deltagaravgift med övernattning på Mårten Triewalds Malmgård lördag – söndag.

Hur blir det med övernattning?

Övernattningen kommer ske i Mårten Triewalds Malmgård på uppblåsbara luftmadrasser (som finns på plats så att du slipper kånka med dig egen). Du behöver ta med dig sovsäck eller andra sängkläder.

triewaldsGard

Hur blir det med mat och fika?

Fika och enklare tilltugg kommer finnas på plats för alla besökare.

Mat får man själv köpa på valfritt ställe. Eftersom evenemanget genomförs mitt i centrala Stockholm finns många olika restauranger och snabbmatsställen att välja på. I programmet finns det tid för middagspaus och lunchpaus och då är du som besökare fri att själv välja vart och vad du vill äta.

Hela evenemanget är alkohol och drogfritt.

Vart är det?

Lyssna arrangeras i Studion på Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg i Stockholm.

 

 

Åk mellan Sergels Torg och det gemensamma boendet

Vem kan vinna priser på galan?

Vi kommer på kvällen den 22 mars arrangera en radiogala med prisutdelningar för att hylla bra radio som produceras av unga.

Fram till och med den 17 mars är det möjligt att nominera i dessa sju kategorier:

  • Inspiratör
  • Programledare
  • Rookie
  • Medarbetare
  • Intervjuare
  • Program
  • Radiostation

Vem är det till för?

Lyssna är till för alla unga som är intresserade av och engagerade i att sända radio via webbradio, närradio, poddradio mm.

Med helgen vill vi dels samla radiointresserade ungdomar men även skapa möjligheter för att öka samarbetet mellan olika radiostationer.

Radiostationer som till största delen produceras av unga har möjlighet att ansluta er till ungradio och är då även med som medarrangörer av Lyssna med möjlighet att ha ett informationsbord på plats.

Genom projektet vill vi påverka så att fler tjejer, fler med funktionsnedsättningar och fler med annan kulturell bakgrund får möjligheter att sända radio.

Hur startade projektet?

Idén föddes under hösten 2013 i facebook-gruppen Webbradion i Sverige. Där diskuterades olika idéer som handlade om att arrangera en radiogala med priser som skulle kunna mäta sig med den stora radiogalan som varje år arrangeras men som främst fokuserar på kommersiell radio och public service.

Genom en ansökan som ungradio genomförde till Ungdomsstyrelsen genom projektet Ung och Aktiv i Europa skapades ekonomiska möjligheter att sätta igång.

En projektgrupp bildades med personer från olika radiostationer och ett antal planeringsmöten genomförs via webben. Några fysiska möten genomförs fram till galan för att ro projektet i land.

Ett antal kontakter togs och möjligheten att genomföra eventet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm växte fram. I deras lokal Studion kommer eventet nu genomföras.

Tillsammans med Kulturens bildningsverksamhet och Ung Media får vi ytterligare stöd för att kunna skapa en grym mötesplats för radio som produceras ideellt av unga.

Vilka kommer finnas på plats?

Just nu pågår arbetet med att boka föreläsare, underhållare och andra medverkande till helgen.

Klara medverkande är