Artistintervju

Bestämmer du dig för att göra en intervju med en känd person blir det nästan alltid bättre om man träffar personen på riktigt. Kolla vilka personer som kommer till din närhet eller kolla upp om du har en specifik person om de är ute på en turné eller liknande, det finns oftast på deras hemsida.

När du hittat ett bra tillfälle, leta då upp vilket skivbolag personen tillhör. Innan du ringer är det viktigt att du vet vad du ska säga, om du låter allt för osäker kan du mycket väl riskera ett nej. Ett exempel på vad man kan säga “Hej, jag heter Ingvar & kommer från Radio BlaBla” “Nästa fredag ska artisten komma till Örebro och jag undrar om jag kan göra en intervju på plats?”, eller om man säger nåt liknande. Tänk på att vara glad och trevlig även om man ofta får säga samma sak flera gånger när man blir kopplad några gånger. Om artisten är på skivsigneringsturné brukar det inte vara nåt problem, förutom vissa artister som aldrig går med på intervjuer.

När intervjun är bokad, se till att läsa på ordentligt om artisten, förutom deras hemsida kan man tex googla på namnet. Artister är ofta vana vid att reportrar ställer nästan exakt likadana frågor, så försök gärna att ställa lite mer oväntade frågor. Ett exempel: om du sänder på en gymnasieradio kan du ju ställa frågan “Hur va du i gymnasiet?”, då pratar artisten mer öppet. Ha gärna ungefär 10 frågor, o glöm självklart inte att lyssna på vad personen säger så att du kan ställa följdfrågor. Det är viktigare än att du vet vad din nästa fråga är, våga vara tyst när du intervjuar! Ställ gärna en avslutande eller framtidsfråga i slutet för att göra ett snyggt avslutande.